Wifi

Wifi is tegenwoordig zeer populair, maar wat is wifi precies? Bijna iedereen heeft tegenwoordig wifi op het thuisnetwerk. Wifi is ontzettend handig, want u kunt dus al uw mobiele apparaten hierop aansluiten en vervolgens profiteren van draadloos internet.

Wifi is kort gezegd draadloos internet. Niet alleen kunt u thuis gebruik maken van wifi, ook onderweg zijn er steeds meer gelegenheden waar u kosteloos van draadloos internet gebruik kunt maken. Het netwerk is dan opengesteld en u kunt zonder dat er wordt gevraagd naar een wachtwoord of iets dergelijks gewoon gratis van het internet gebruik maken. Op een thuisnetwerk moet u vaak eerst een wachtwoord invoeren om zo uw mobiel apparaat een connectie te laten maken met uw thuisnetwerk. Wanneer dat is gebeurt kunt u direct gebruik maken van draadloos internet. Het aanmelden op het thuisnetwerk hoeft maar een keer.

Wat belangrijk is als u thuis gebruik wilt maken van wifi is dat u het station waar u de connectie mee maakt vanaf uw mobiele apparaat op een centrale plek in huis neerzet. U zult merken dat als u dit niet doet u vaker te maken kunt krijgen met storingen of slechte verbinding. Probeer het eens uit en ervaar zelf of het iets uitmaakt ja of nee. Internet via wifi is altijd breedband internet en daarom kunt u profiteren van een hoge internetsnelheid.