Spamfilter

Een spamfilter heeft als doel om uw inbox in uw e-mail schoon te houden van spam. Iedereen weet wel wat spam is, die vervelende reclames over de meest uiteenlopende zaken die u vervolgens in uw mailbox krijgt. Vaak proberen ze u via spam over te halen om dingen te kopen of iets dergelijks.

Als u daar helemaal klaar mee bent biedt een spamfilter zeker de oplossing. Hierdoor worden dit soort vervelende e-mails meteen in een aparte map gestopt. U heeft dan vaak nog wel de mogelijkheid om ze te bekijken, maar ze komen niet meer rechtstreeks in uw inbox terecht. Een spamfilter biedt overigens niet 100% garantie dat er geen mails meer in uw inbox terecht komen, maar het zal toch al een heleboel schelen.

Wij vinden dat u eigenlijk niet zonder een spamfilter kunt. Uw doel is natuurlijk om uw computer zo schoon mogelijk te houden en niet te laten infecteren door invloeden van buitenaf. Via e-mail kunnen deze invloeden dus proberen uw computer te infecteren. Een spamfilter heeft alleen als doel om e-mails die er verdacht uit zien te filteren. E-mails worden verder niet gescand op virussen of iets in die trant. Daarvoor zult u een virusscanner op uw computer moeten installeren. Een virusscanner is overigens essentieel op elke computer. Dit kan u een hoop ellende besparen. De combinatie van een virusscanner en een spamfilter kan ervoor zorgen dat uw computer schoon blijft. Doe zeker van een virusscanner ook regelmatig een update, anders loopt u het gevaar dat uw virusscanner de nieuwste virussen niet kan herkennen en dus ook niet onschadelijk kan maken.