Router

Als u gebruik wilt maken van uw thuisnetwerk met verschillende mensen kunt u erover nadenken om een router te gaan gebruiken. Waar een router namelijk voor zorgt is dat u niet allemaal kabels hoeft te trekken naar alle apparaten die gebruik willen maken van het thuisnetwerk.

Een thuisnetwerk opzetten door middel van een router heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Een thuisnetwerk is gewoon een draadloos netwerk waar verschillende computer en laptops op kunnen worden aangesloten. Ook spelcomputers waarmee online kan worden gespeeld kunnen erop worden aangesloten.

U heeft dus een router nodig om een draadloos netwerk te kunnen realiseren. Wat heeft u verder nog meer nodig? Nou, allereerst natuurlijk een internetverbinding en de daarbij horende modem. Zonder deze elementen gaat er weinig gebeuren.

De apparaten die u vervolgens wilt aansluiten op het thuisnetwerk dienen allemaal een draadloos internet netwerk kaart te hebben. Zonder deze kaart kunnen de apparaten helaas niet aangesloten worden op het thuisnetwerk.

Door uw router te voorzien van een toegangscode maakt u het voor mensen van buitenaf onmogelijk om toe te treden tot uw thuisnetwerk. Doe dit ook, want anders kunt u wel eens te maken gaan krijgen om ongenodigde gasten.