Leveren

Waar u zich goed bewust van moet zijn is dat niet elke internet aanbieder al zijn diensten kan leveren door het hele land. Als u dus bijvoorbeeld wilt profiteren van een van de aanbiedingen van internet aanbieders op de hoofdpagina, dan kan het zo zijn dat u na het invullen van uw postcode op de website van de desbetreffende internet aanbieder erachter komt dat de regio waarin u woont niet in aanmerking komt voor levering van de dienst van de internet aanbieder.

Als bovenstaande bij u voorvalt is dat natuurlijk ontzettend zuur, want hierdoor wordt u toch wel zeer beperkt in uw keuze in sommige gevallen. Bepaalde internet aanbieders leveren voornamelijk in de randstad en anderen doen dit juist niet. Zo kunt u dus af en toe wel moeilijkheden ervaren met het vergelijken van de internet aanbieders.

Natuurlijk kunt u het ook gewoon treffen en kan het zijn dat u juist wel uit alle internet aanbieders kunt kiezen. In dat geval is dit totaal niet relevant voor u.

Wat ook nog kan voorvallen is dat internet aanbieders wel bij u kunnen leveren, maar dat het dan slechts om een kleine selectie gaat van de diensten die ze allemaal hebben. Als voorbeeld gebruiken we even Tele2. Zij leveren bijvoorbeeld internet van 20 Mb/s, maar ook van 50 Mb/s. De snelheid van 20 Mb/s kan bijna overal worden geleverd, maar dat kan niet gezegd worden van de snelheid van 50 Mb/s. Dat kan voor een consument onbegrijpelijk zijn, maar zo is het nou eenmaal. Doe daarom ook direct als u op een website komt van een internet aanbieder een postcode check. Dan ziet u direct of u in aanmerking komt. Zo niet, dan hoeft u daar in elk geval uw tijd niet te verdoen.