Internet

U ziet de verschillen in de internet snelheid op de hoofdpagina, maar dat is niet het enige waarop u moet letten. Internet snelheden die worden aangegeven door internet aanbieders zijn over het algemeen slechts een indicatie van wat er mogelijk is bij die internet aanbieder. Nooit heeft u de garantie dat deze internet snelheden ook worden gerealiseerd.

Er wordt namelijk op diverse manier internet geleverd door internet aanbieders. We gaan nu een paar van die manieren met u doornemen. De meest voorkomende manier van leveren van internet is via ADSL. Bijna alle internet aanbieders die u op de voorpagina ziet staan leveren internet op deze manier. Alleen de internet aanbieders die we zo meteen bespreken bij kabelinternet doen dit niet. ADSL is een variant van internet die over het algemeen nooit de maximale snelheid haalt. Via ADSL maakt u namelijk gebruik van een telefoonlijn. U pikt dus met ADSL een signaal op uit de wijkcentrale. Voor ieder huishouden in uw regio kan het signaal dus anders zijn, aangezien u afhankelijk bent van de ligging van uw huis ten opzichte van de wijkcentrale. Ligt u niet gunstig, dan zal u wellicht slechts de helft halen van de internet snelheid die werkelijk mogelijk is.

Dan kabelinternet. Deze manier van internet is al wat ‘betrouwbaarder’ dan ADSL. We hebben betrouwbaarder tussen aanhalingstekens gezet, omdat ADSL natuurlijk niet onbetrouwbaar is, maar qua prestaties gewoon wat achterblijft bij kabelinternet. Kabelinternet werkt via een kabel. Hierdoor is de connectie beter en heeft u veel minder kans dat uw internet snelheid afzwakt. U bent verder niet afhankelijk van factoren als de ligging van uw huis of iets dergelijks.

Als laatste dan nog glasvezel internet. Steeds meer internet aanbieders leveren deze dienst, maar uit onderzoek is gebleken dat het qua prestaties niet veel verschilt met kabelinternet. Dat terwijl u er vaak wel wat meer voor moet betalen. Uiteraard kunnen met glasvezel veel hogere internet snelheden worden bereikt, dus wat dat aangaat hebben ze wel een streepje voor op kabelinternet.