Contract

U zit altijd voor een bepaalde periode vast aan een internet aanbieder vanaf het moment dat u een abonnement afsluit. Het is logisch dat internet aanbieders u voor een bepaalde tijd aan zich willen binden bij het afsluiten van een internet abonnement, want hierdoor is het ook rendabel om een dergelijke dienst te leveren. Ze hebben dan de zekerheid dat u in elk geval voor de vastgesteld periode maandelijks abonnementskosten betaalt.

De looptijd van contracten voor een internet abonnement varieert van 1 tot 2 jaar. Maar wat gebeurt er als deze periode voorbij is? Wordt deze dan stilzwijgend verlengd voor een zelfde periode of wat gebeurt er dan? Nou, als de periode van uw contract is verstreken wordt deze allereerst niet verlengd voor dezelfde periode. Dit zou ook niet netjes zijn. Uw contract wordt wel verlengd, maar vanaf dit punt gebeurt dat per maand. Dat betekent ook dat u elke maand uw contract kunt opzeggen. Meestal geldt er dan een opzegtermijn van 1 maand. Dat is in elk geval wel gebruikelijk.

Wat wij zeker aanraden is om na een contractperiode weer even om u heen te gaan kijken of er ergens nog internet aanbieders die een betere dienst aanbieden of die dezelfde dienst aanbieden, maar tegen lagere abonnementskosten. Hier heeft u in principe alle gelegenheid toe wanneer uw contract is verlopen, want met een opzegtermijn van een maand kijkt het niet op een dag. Kunt u nou niet gelijk een beter aanbod vinden bij een andere internet aanbieder dan uw huidige, vergeet dan niet om de blijven rondkijken. Leer uzelf gewoon aan om dit eens per maand te doen, te meer omdat internet aanbieders regelmatig met goede aanbiedingen op de proppen komen.