Breedband

Zonder dat u het door heeft ziet u de term breedband internet waarschijnlijk regelmatig de revue passeren. Maar wat is nu eigenlijk breedband internet? Breedband internet is een vorm van zeer snel internet. Het overgrote merendeel in Nederland dat een internetaansluiting heeft maakt gebruik van breedband internet. Alle kabel- en ADSL-aansluitingen hebben breedband internet. Breedband internet wordt gekenmerkt door een in verhouding veel hogere downloadsnelheid dan uploadsnelheid.

Dit laatste maakt voor de meeste mensen niet uit. In principe kijkt iedereen die een internet abonnement wilt afsluiten puur en alleen naar de downloadsnelheid, aangezien vrijwel iedereen op internet alleen maar bezig is om informatie binnen te halen en niet zo zeer om informatie de wereld in te verzenden.

Breedband internet is inmiddels niet meer weg te denken in de wereld van het internet. Aangezien alle internet aanbieders deze dienst leveren worden de prijzen eigenlijk alleen maar lager en lager. We zien daarbij een groot verschil met glasvezel internet. Dit is nog relatief nieuw en daarom zijn ook de prijzen wat hoger. Zodra alle internet aanbieders echter glasvezel internet leveren zal hier ook verandering in komen. Bij glasvezel internet zijn downloadsnelheid en uploadsnelheid overigens vrijwel altijd gelijk. Dit komt door de techniek van de glasvezelkabels.

Alle internet abonnement die u op onze hoofdpagina tegenkomt hebben breedband internet. Onderling zitten nog wel wat verschillen tussen internet aanbieders, maar wel leveren ze dus allemaal breedband internet.