Aansluiten

Als het om het aansluiten van uw internet abonnement gaat is het wel zo handig om te weten of u dit zelf kunt doen of dat er een installateur aan te pas moet komen. Het vervelende van een installateur is dat deze dat vaak komt doen tegen een meerprijs.

Overigens zijn er ook internet aanbieders die het kosteloos laten doen. Dit is daarom zeker het uitzoeken waard, want als het kosteloos is hoeft u er ook niet bij stil te staan om het zelf te gaan doen. Dan is de keuze snel gemaakt en kunt u het prima door een installateur laten doen. Zo weet u in elk geval zeker dat het goed komt.

Uw internet zelf installeren en hoe moeilijk dit is hangt natuurlijk ook af van hoe technisch u zelf bent aangelegd. Als u wel een beetje verstand heeft van elektronica en dergelijke hoeft het aansluiten van uw internet abonnement helemaal niet moeilijk te zijn. Het hangt er ook vanaf of u alleen voor internet gaat of dat u een compleet pakket heeft waar ook tv en telefonie bij zijn inbegrepen. Als dat laatste het geval is zult u vanzelfsprekend meer moeten installeren.

Als u beslist om de boel zelf te gaan installeren kunt u er ook vanuit gaan dat u netjes van uw internet aanbieder een beschrijving bij krijgt geleverd waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe u alles moet installeren en aan de praat kunt krijgen. Als u gewoon de instructies volgt kan het eindelijk niet fout gaan. Nadeel als u het zelf doet is natuurlijk dat u verder geen enkele garantie heeft. Dit is het verschil met het laten installeren door een ervaren installateur van de internet aanbieder, want als deze het niet goed heeft gedaan heeft u altijd een stok om mee te slaan en zal de internet aanbieder er zelf zorg voor dragen dat dit alsnog goed gebeurt.